LU leder FORCE och har forskare involverade från områden som livsmedel, riskhantering, bioprocessning, konsumentbeteende och logistik.
Sveriges lantbruksuniversitet
SLU deltar i FORCE via forskare med expertis inom växtförädling, jordbruk, ekologi, livsmedelsproduktion och samhällsekonomisk analys.
Länsstyrelsen Skåne
Som beredskapsmyndighet kommer FORCE bidra mycket till vårt arbete med försörjnings- och förmågeplanering inom livsmedelssektorn.
Tetra Pak
Livsmedelskvalitet och säkerhet tillsammans med hållbar livsmedelsproduktion är kärnvärden för Tetra Pak, väl i linje med målen för FORCE.
Lantmännen
Lantmännen erbjuder ansvarsfullt producerade spannmål, baljväxter och livsmedel, och genom FORCE vill vi höja resiliensen från jord till bord.
The Green Dairy
Vi deltar i FORCE för att få en djupare förståelse för potentialen som ny processteknik har att erbjuda när det gäller näring, smak och textur för framtida livsmedel.
Orkla
Orkla Foods Sverige ser en möjlighet att stärka sin konkurrenskraft och resiliens genom att delta projektet FORCE.
Region Skåne
Genom att delta i FORCE vill Region Skåne medverka till långsiktig livsmedelssäkerhet och nationell beredskapsplanering.
Svensk Hampaindustri
Svensk Hampaindustri deltar i FORCE för att lyfta hampans roll i beredskapssynpunkt och vill driva innovationen framåt i det svenska livsmedelssystemet för att bygga resiliens och hållbarhet.
Helsingborg Stad
Vi utvecklar hållbara måltider- både för människan och planeten, med ökad mängd svenska baljväxter, rotsaker och spannmål i den offentliga maten.
Lovang Lantbrukskonsult
Vi deltar i FORCE för att skapa en länk mellan forskning och praktik och underlätta diskussioner om möjliga och önskvärda åtgärder för att stärka svensk livsmedelsproduktion.
Kungliga Tekniska Högskolan
FORCE ska knyta an till befintliga styrkor på KTH, och koppla både till KTH FOOD och centret PLENTY, med fokus på hållbar, säker och motståndskraftig livsmedelsberedskap och förvaltning.
Svenska Lottakåren
Svenska Lottakåren har lång erfarenhet av förplägnadsutbildning och hantering av livsmedel under förhållanden som vi vanligtvis inte är vana vid.
Combitech
Genom FORCE kan vi, tillsammans med andra aktörer, utveckla metoder för att stärka försörjningsberedskapen för livsmedel.
4C Strategies
Vårt engagemang i FORCE ligger i linje med vår vision om att bidra till ett säkrare samhälle genom vår expertis och mjukvara.
Malmö stad
Malmö stad ser FORCE som en viktig resurs för att bygga in större resiliens och beredskap i vårt urbana matsystem.
Oatly
Oatly är intresserat av att medverka till utvecklingen inom området för proteiner genom kunskapsdelning.
MAX Burgers
MAX vill som svenskt bolag och stor råvaruinköpare bidra till den svenska livsmedelskedjans resiliens samt ökad egen kunskap.
Solina Sweden
Solina vill bidra med utveckling av hälsosamma och hållbara livsmedel fungerande både i fredstid och i kris.
Probi
Probi vill via FORCE få en djupgående förståelse för marknadssegmenten, affärsdrivkrafterna och de kommersiella utmaningarna kopplade till proteiner i framtida livsmedel.
Axfood
Axfood deltar i FORCE för att se möjligheter och dela erfarenheter kring utnyttjande av restströmmar som livsmedel.
Dagab Inköp & Logistik
Dagab deltar i FORCE för att se möjligheter och dela erfarenheter kring utnyttjande av restströmmar som livsmedel.
Coop
COOP Syd kommer i FORCE att fokusera på marknaden och konsumenternas krav på dagens och framtidens proteingrödor och varor.
Kontakta oss
Vi inom FORCE välkomnar alla intresserade att ta kontakt med oss! Vi ser fram emot att höra ifrån dig.